Meslek Yüksekokulumuz'da "Bingöl’de Tarım, Sütaş ve Ekmek İsrafı" konulu konferans verildi.

Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 04.12.2019 tarihinde Bingöl’de tarım, ŞÜTAŞ A.Ş. tarafından hayata geçirilmeye başlanan Sütçülük ve Entegre Teknik Hayvancılık Yatırımı ve Ekmek İsrafı konularında seminer düzenlendi. Konferansa Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Muhammed Ali ÖZDEMİR,Veteriner Hekim Safiye KAYA, Öğretim Elemanlarımız ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz katıldı.

Konferansta ilk olarak sunumlarını yapan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Safiye KAYA ekmek israfı konusunda sunumlarını gerçekleştirdi. Dünyada ve ülkemizde ekmek israfının çok ciddi rakamlara ulaştığını söyleyen KAYA ekmek israfının önlenmesinin gerekliliğine ve yapılması gerekenlere değindi.

Programın devamında söz alan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Muhammed Ali ÖZDEMİR Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmalarını ve ilimiz tarım ve hayvancılığını hakkında bilgiler içeren sunumunu gerçekleştirdi. Sunumlarının ardından konuşmalarına devam eden ÖZDEMİR ŞÜTAŞ A.Ş. tarafından hayata geçirilmeye başlanan Sütçülük ve Entegre Teknik Hayvancılık Yatırımı hakkında bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Sunumlarını yapan eğitimcilerimize Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Murat Soylu tarafından  “Teşekkür Belgeleri” nin verilmesiyle konferansımız sona erdi.